چرا نیاز به مشاوره ایزو داریم؟
ایزو یا سازمان بینالمللی استانداردسازی، استانداردهای بینالمللی را در زمینههای مختلف تعریف و توسعه میدهد و در اختیار شرکت ها و سازمان های سرتاسر دنیا قرار می دهد و این استانداردها به بهبود کیفیت، افزایش رضایتمندی مشتری، کاهش هزینه ها، افزایش بازدهی و رقابت پذیری شرکت ها و موسسات کمک میکند. برخی از استانداردهای ایزو شامل ایزو 9001 (مدیریت کیفیت)، ایزو 14001 (مدیریت زیستمحیطی)، ایزو 45001 (مدیریت سلامت و ایمنی شغلی) و ایزو 27001 (مدیریت امنیت اطلاعات) هستند. برای پیادهسازی و حفظ استانداردهای ایزو در سازمان ها و شرکت ها، نیاز به دانش و تجربه فنی و مدیریتی کافی است که در این راستا، مشاوره ایزو خدماتی حرفهای است که توسط شرکت مشاوره ایزو و توسط کارشناسان ایزو به شرکت ها و موسسات ارائه می شود. مشاوران و بازرسان این شرکت ها با بررسی وضعیت فعلی سازمان یا شرکت، نقاط قوت و ضعف آن را شناسایی کرده و راهکارهای مناسب برای بهبود فرآیند ها، ساماندهی منابع و رفع نواقص را پیشنهاد میکنند. همچنین، در طراحی و تدوین اسناد لازم برای استانداردهای انتخاب شده، آموزش و همگام سازی کارکنان با استانداردها، پشتیباني در حين بازرسي توسط سازمان صادر كننده گواهينامه و پيگيري عملكرد سيستم كيفيت كمك و مشاوره ایزو مي دهند حال سوال اصلی این است که چطور یک مشاور ایزو مناسب و کارآمد انتخاب کنیم و برای این هدف به چه شرکت های مشاوره ایزو می توان اعتماد کرد؟ در ادامه این مقاله به این موضوع و فرایند چگونگی انتخاب یک مشاور مطلوب ایزو خواهیم پرداخت.
چگونه شرکت مشاور ايزو را انتخاب كنيم؟
برای انتخاب شرکت مشاور ايزو، باید به چند نکته توجه کنيم:
- سابقه و تجربه شرکت: بهتر است بررسي كنيم كه شركت مورد نظر چند سال و با چه کیفیت و کمیتی سابقه فعاليت در زمينه مشاوره ايزو دارد و چه نوع پروژه هايي را پشت سر گذاشته است. همچنین، بهتر است از میزان رضایتمندی مشتریان قبلی شرکت اطمینان حاصل کنیم.
- کارشناسان و متخصصان شرکت: باید از سطح دانش و تخصص کارشناسان شرکت در زمینه استانداردهای مورد نظر اطلاع پیدا کنیم و بهتر است که مشاور ایزو از کارشناسان دارای مدارک و گواهینامه های معتبر بین المللی برخوردار باشد و توانایی ارتباط و همکاری با کارفرما را داشته باشند.
- هزینه و زمان مشاوره: باید با شرکت مشاوره ایزو درباره هزینه و زمان مورد نیاز برای انجام مشاوره توافق کنید. هزینه مشاوره باید منطبق با کیفیت خدمات و نتایج حاصل شده و زمان مشاوره باید به گونهای باشد که هم به سرعت پیاده سازی استانداردها کمک کند و هم به اجرای صحیح و دقیق آنها ختم شود.
- پشتیبانی و خدمات پس از مشاوره: باید از شرکت مشاور ایزو درخواست کنیم که در صورت نیاز، پس از اتمام مشاوره، خدمات پشتیبانی و رفع مشکلات را ارائه دهد. این خدمات میتوانند شامل بازبینی عملکرد سیستم های استاندارد، آموزشهای تکمیلی، رفع نواقص ظرفيتي و … باشند.
لیست شرکت های مشاور ایزو
گواهینامه ايزو سندي است كه توسط يك سازمان صادر كننده گواهينامه (Certification Body) به يك سازمان ديگر صادر مي شود و نشان دهنده اين است كه سيستم كيفيت آن سازمان با استانداردهاي ايزو سازگار است یا خیر. بنابراین قبل از بررسی کیفیت مشاور ایزو، به بررسی برخي از شركت هاي صادر كننده گواهينامه ايزو و لیست شرکت های مشاور ایزو خواهیم پرداخت.
- TUV يك سازمان آلماني است كه در زمينه صادر كردن گواهينامه هاي فني، صنعتي، زيست محيطي، بهداشت و ايمني فعاليت مي كند. TUV Rheinland، TUV Nord و TUV Sud از جمله شعبات این سازمان هستند.
- SGS يك سازمان سوئيسي است كه در زمينه صادر كردن گواهينامه هاي كيفيت، زيست محيطي، بهداشت و ايمني، اخلاق حرفه اي، رسالت و منافع شرکت و سازمان نظارت میکند.
- DQS يك سازمان آلماني است كه در زمينه صادر كردن گواهينامه هاي كيفيت، زيست محيطي، بهداشت و ايمني، امنيت اطلاعات، مسئوليت اجتماعي و … فعالیت دارد.
- Bureau Veritas يك سازمان فرانسوی است که در زمینه صادر کردن گواهینامه های کیفیت، زیست محیطی، بهداشت و ایمنی، امنیت اطلاعات، مدیریت ریسک و … فعالیت میکند.
- SGS یک شرکت سوئیسی است که در زمینه بازرسی، آزمایش، تأیید صلاحیت و گواهینامه فعال است. این شرکت خدمات خود را در بیش از 140 کشور و برای بیش از 20 هزار استاندارد ارائه می دهد. SGS یکی از بزرگترین شرکت های مشاور ایزو در جهان است.
- BSI یک شرکت بریتانیایی است که در زمینه تدوین، انتشار، آموزش، مشاوره و صدور گواهینامه استانداردهای بین المللی فعال است. این شرکت در سال 1901 تأسیس شده و یکی از قدیمی ترین و معتبرترین شرکت های مشاور ایزو در جهان است.
شرکت های صادر کننده گواهینامه ایزو
برخلاف شرکت های مشاور ایزو که خدمات پیش و پس از صدور گواهینامه را ارائه می دهند، شرکت های صادر کننده گواهینامه ایزو فقط وظیفه دارند که بازرسی های لازم را انجام داده و در صورت رعایت استانداردهای مورد نظر، گواهینامه را به سازمان ها صادر کنند.
بعضی از شرکت های مشاور ایزو همچنین قابلیت صدور گواهینامه را دارند، اما برخی از سازمان ها ترجیح می دهند که از شرکت های مستقل و مختصص در این زمینه استفاده کنند. برخی از نهادهای صادر کننده گواهینامه ایزو در جهان عبارتند از
:
- ISO یک سازمان بین المللی است که در زمینه تدوین و انتشار استانداردهای بین المللی فعال است. این سازمان در سال 1947 تأسیس شده و دارای بیش از 160 عضو از کشورهای مختلف است. ISO همچنین خدمات صدور گواهینامه را به سازمان هایی که استانداردهای خود را رعایت می کنند، ارائه می دهد.
- IAF یک سازمان بین المللی است که در زمینه تأیید صلاحیت شرکت های صادر کننده گواهینامه فعال است. این سازمان در سال 1993 تأسیس شده و دارای بیش از 70 عضو از کشورهای مختلف است. IAF با تعیین معیارها و الزامات برای شرکت های صادر کننده گواهینامه، اعتبار و قابل اطمینان بودن آن ها را تضمین می کند.
- IQNet یک شبکه بین المللی است که در زمینه همکاری و تبادل خدمات بین شرکت های صادر کننده گواهینامه فعال است. این شبکه در سال 1990 تأسیس شده و دارای بیش از 40 عضو از کشورهای مختلف است. IQNet با فراهم کردن خدمات مشترک و با کیفیت بالا، به سازمان های مشتری خود کمک می کند تا به راحتی گواهینامه های مورد نظر خود را در سطح جهانی دریافت کنند.
مقاله پیشنهادی : شرکت های صادر کننده ایزو در ایران
برای تشخیص اعتبار شرکت های صادر کننده گواهینامه ایزو، باید به چند نکته توجه کنیم:
- اعتبار بینالمللی شرکت: باید بررسی کنیم که شرکت مورد نظر دارای اعتبار بین المللی است یا خیر. این اعتبار به معنای تایید شدن شرکت توسط یک سازمان بینالمللی است که نظارت بر فعالیت شرکت های صادر کننده گواهینامه دارد. برخی از این سازمان ها عبارتند از: IAF (International Accreditation Forum)، EA (European co-operation for Accreditation) و NACI (National Accreditation Center of Iran).
- پوشش استانداردهای مورد نظر: باید بررسی کنیم که شرکت مورد نظر قادر به صادر کردن گواهینامه برای استانداردهای مورد نظر ما است یا خیر. بعضی از شرکت ها فقط برخی از استانداردهای ایزو را پوشش میدهند و برخی دیگر تقریبا تمام استانداردهای ایزو را پوشش میدهند.
- هزینه و زمان صدور گواهینامه: باید با شرکت درباره هزینه و زمان مورد نیاز برای صدور گواهینامه توافق کنیم. هزینه صدور گواهینامه بستگی به نوع و تعداد استانداردهای مورد نظر، حجم و پیچیدگی فعالیت سازمان و تعداد بازرسان دارد. زمان صدور گواهینامه بستگی به سطح آمادگی سازمان، تعداد بازرسان و فرآیند داخلی شرکت دارد.
چگونه از خدمات مشاوره رایگان ايزو بهرہ مندي كنيم؟
برخی از شرکت های مشاور ایزو به عنوان یک اقدام تبلیغاتی و جذب مشتری، خدمات مشاوره رایگان ایزو را به سازمان های علاقه مند ارائه می دهند که این خدمات معمولاً شامل بررسی وضعیت فعلی سازمان، تعیین نیازها و اهداف، پیشنهاد استانداردهای مناسب، تخمین هزینه ها و زمان بندی و ارائه پروپوزال هستند. مشاوره رایگان ایزو یک فرصت خوب برای آشنایی با شرکت مشاور ایزو و خدمات آن است، اما نباید به عنوان تضمین کیفیت و صلاحیت آن در نظر گرفته شود. برای این منظور، باید به عوامل دیگری که قبلاً ذکر شد، توجه کرد.
شرکت مشاور ایزو ما در سایت نوین سرت نیز مفتخر است که با ارایه مشاوره رایگان ایزو و برآورد نیازها و هزینه های لازم برای اخذ استانداردهای مطلوب برای شرکت یا سازمان شما، به انتخاب گزینه مناسب و راهکارهای موثر در اخذ ایزو و مشاوره ایزو در اختیار شما قرار دهد.
برای اطلاع بیشتر و مشاوره رایگان ایزو با کارشناس ایزو ما در ارتباط باشید.
مقاله پیشنهادی : گواهینامه ایزو
خلاصه
این مقاله به معرفی شرکت مشاوره ایزو و خدمات آن پرداختیم و متوجه شدیم که مشاور ایزو یک فرد یا شرکت حرفه ای است که به سازمان ها کمک می کند تا استانداردهای بین المللی ایزو را پیاده سازی و رعایت کرده و گواهینامه استاندارد مدنظر خود را دریافت کنند. برای انتخاب یک شرکت مشاور ایزو، باید به عواملی مانند صلاحیت، اعتبار، حرفه ای بودن و قیمت خدمات توجه کرد و تفاوت بین کارشناسان مستقل و شرکت های مشاور و بین شرکت های مشاور و شرکت های صادر کننده گواهینامه را در نظر گرفت.
مشاور ایزو چیست؟
✔ در پاسخ به مشاور ایزو چیست باید گفت که مشاوره ایزو خدماتی حرفه ای است که توسط شرکت مشاوره ایزو و توسط کارشناس ایزو به شرکت ها و موسسات ارائه می شود. مشاوران و بازرسان این شرکت ها با بررسی وضعیت فعلی سازمان یا شرکت، نقاط قوت و ضعف آن را شناسایی کرده و راهکارهای مناسب، كمك و مشاوره ایزو مي دهند.
مشاوره ایزو چیست؟
✔ مشاوره ایزو ارایه راهکارهای مناسب برای بهبود فرآیند ها، ساماندهی منابع و رفع نواقص را پیشنهاد میکند و همچنین، در طراحی و تدوین اسناد لازم برای استانداردهای انتخاب شده، آموزش و همگام سازی کارکنان با استانداردها، پشتیباني در حين بازرسي توسط سازمان صادر كننده گواهينامه و پيگيري عملكرد سيستم كيفيت كمك و مشاوره ایزو نقش دارد.